Året som gått (2008) och året som kommer

Då var 2008 slut. Ett år som för min del varit ett mycket händelserikt och definitivt betydelsefullt år. Jag tog ett beslut tidigt detta året att vara så aktiv som möjligt inom sociala medier och det är ett beslut som jag definitive inte saknar. Jag har under detta år skaffa värdefulla kontakter och vänner via tjänster som Jaiku, Twitter, LinkedIn och inte minst FaceBook med flera.

Jag är i år främst stolt över 2 st värdefulla initiativ:

1. Social Media Club Skåne
Det har sedan länge arrangerats lunchträffar i Stockholm av Annika Lidne (Disruptive Media, f.d Lidne Inc.) för och med personer med intresse för sociala medier. Jag tog initiativet till en liknande träff i skåne och vi har träffats några gånger dels i Malmö och dels i Helsingborg. Vi kommer absolut att fortsätta med dessa träffar men nytt för i år är att vi kommer att ha dem samtidigt som Stockholm och eventuellt om vi kan få till stånd någon typ av direkt rapportering mellan oss via t.e.x Bambuser eller liknande. Social Media Club Skåne finns också på FaceBook som en öppen grupp. Tidigare fanns det en sida på nätverket Ning men vi har nu bytt till FaceBook som upplevs som lättare att hantera.

2. Reklajm
Tillsammans med Måns Adler från Bambuser och Rickard Hansson från Mindroute arrangerades Reklajm 2008 den 18:e december. Ett experiment om hur företagande och varumärken påverkas av sociala medier. Ett experiment på så sätt att förutom ett par korta keynotes så gick mesta delen av tiden till grupparbeten och hands-on övningar. Vi hoppas att vi ska kunna fortsätta med Reklajm även under 2009, vilket hade varit oerhört spännande.

Jag har under 2008 också försökt att vara någorlunda flitig med min blogg (Reklam 2.0) och där ska jag nog motvilligt erkänna att den tyvärr har fått lida av tiden inte riktigt räcker till. Ska försöka ändra på det under detta året och faktiskt avsätta tid för bloggandet då det ger mig orehört mycker erfarenhet och kunskap tillbaka.

Vad kommer att ske under 2009?

  • Jag kommer att fortsätta satsa mycket tid och resurser på sociala medier då det är något som jag tror kommer att slå igenom på riktigt detta året inom reklam och marknadsföring.
  • Jag kommer att fortsätta vara aktiv med Social Media Club Skåne luncherna både i Helsingborg och Malmö
  • Jag kommer att fortsätta erbjuda mina tjänster som föreläsare/talare om social medier inom reklam och marknadsföring och kan även erbjuda workshops inom det samma.
  • Jag kommer fortsätta att driva Xpressbyrån vid sidan av (en produktionsbyrå inom reklam och marknadföring). Jag kommer att uppdatera och förändra hemsidan för Xpressbyrån inom en snar framtid för att göra den enklare och eventuellt erbjuda tjänster on-line.
  • Jag kommer också att aktivt skanna av marknaden för att leta samarbetspartners för nätverkskonstellationer som kan gynna mig och mina kunder.

Som ni märker så har jag att göra under 2009, hoppas att vi ses.